Wednesday, 21 May 2008

She is Pickle

Saya jalan-jalan. Nampak warna pensel. Murah. Harga 12 batang untuk 36. Jadi saya beli. Saya simpan warna itu dalam beg. Beg itu saya bawa pulang. Seperti biasa, saya pulang ke rumah.

Hari ini, saya sambil-sambil lukis pari-pari manggis. Saya pakai warna baru itu. Saya tidak berapa suka.

Kawan-kawan, ini Pickle.

12 comments:

rizal said...

wah baru jerrr capa fasal pari2..sekali lihat dah keluar dah pari2 versi baru yerr..

hihi..dia senyum malu nampaknya tuu..

Love it.. :)

mOEha Aziz said...

salam,

saya nizam. mata moeha. dia baru aje sedar dan terus mintak saya bukak laman kawan kawan dia. nak tengok ada tak cerita baru. saya terangkan pickle pada dia. dia cakap cantiknya... dia jugak pesan, sorry lambat buat tag..

bluecrystaldude said...

Ayu nyer. hehe.. so cute.. 12 batang untuk 36? 36ringgit k? wah.. macam mahal jek.. hehe.. (tak taw harga pensel kaler skrg nih. dah lame tak mengkaler. huhuu)

mangosteenskin said...

rizal,
Pickle bantu saya membunuh masa. Yalah, sudah jam tujuh masih di pejabat. hasilnya tidaklah memuaskan dan karangan juga sangat sempoi. hampir2 tidak perlu berfikir untuk hasilkan pos ini. cuma satu terapi. hehe.

nizam, terima kasih sebab menjadi mata moeha. thank u moeha sebab kata pickle cantik. dia suka!

dude,
sory kalau ayat tu x jelas. i mean, we can buy 36 pieces at the price for 12 pieces. hehe, murah la tu kan. 9.80 untuk 36 batang. tapi kualiti x challenge yang mahal la. susah sikit nak blend, keras. terpaksa tekan kuat sikit.

remain.anonymous said...

Awww.. Ms pickle i love you! *huggles* she is so super duper cute mango..

I bought Derwent color pencils mm.. 24/21 for B$36.00 (agak murah if convert to malaysian money , i think.. heheh) but since tak derr org beli so the owner of the shop jual B$25.00. Actually i want to buy Prismacolors but its too expensive. for one color pencil cost B$3.00 *dies*

Oh sure sure, do carve my kokeshi.. i want to see!!! show it off to me yah yah yah? heheheh excited pulak aku. hahah

pupu
http://bubbly-pu.com

mangosteenskin said...

yalah pupu...prismacolor mahal. but i bet mesti ada reason why some stuff mahal kan. go for quality! one day pupu...one day, mesti ada prismacolor. hehe.

wow kalau convert to MYR...huhu. mahal lah itu derwent..

nantilah bila senang2 i'll try to carve ur kokeshi. hehe. of coz i'll let u know!

phatelara said...

Kak Manggis, adik Pickle tu sangat comel!

Saya ada satu permintaan, boleh tak rekomen mana2 brand colour pencils yang elok, untuk beginners or intermediate level? Buat review ke, pasti ada pembaca lain yang berminat nak tau.

Thanks dan selamat berhujung minggu. :)

SENTA said...

I love the name Pickle, ha ha ha!!! My friend had a dog named Pickles and ever since then I've wanted to name something that...

antown said...

penselnya yang biasa atau aquarel? sepertinya bisa dipake untuk cat air juga ya?
kalo mau dieksplor pasti hasilnya juga bagus

♥Carol♥ said...

eee cik puan manggis comel nya si pickle tu..sia terpikat suda bah sama dia nie hehe...darjah brapa pickle tu?? :P

Faisal Admar said...

Pickle sangat cute! :D

mangosteenskin said...

oh kawan2! terima kasih ---thank u for commenting! i really appreciate it.