Sunday, 23 May 2010

Dyah & Ratahtuli Degalin's Cuppies

...the founder of Ratahtuli Degalin's Cuppies, akan tukar status beliau bulan Mei ini. Horray!


Congratulations to both of you!



Sebenarnya Dyah dah order lama sangat untuk stamp Ratahtuli Degalin's Cuppies, tapi mula-mula saya design lain. Dyah suka juga dengan design yang pertama, tapi dia kata macam ni, "Kalau Dyah request tikus Ratatouille tu dan cupcake sebijik boleh? Then nak letak blog address dan nombor talipon".

Gulp.

Ingatkan dah boleh proceed ukir tapi nampaknya kena re-design. Saya taip balik "Yes" kepada Dyah. Dalam kepala ada "Alamak...boleh ka aku buat ni?!!".

Persoalannya; macammana nak masukkan si Liguini dan sebijik cupcake dalam stamp yang kecil tu?

*Dipendekkan cerita.

Apa-apapun, sekarang saya lega. Tak perlu lagi terjaga di tengah malam dan meracau-racau tentang tikus kecil ini. Hahahahaha.

Design asal dan design yang terkemudian. :)

12 comments:

Faisal Admar said...

hehe both stamps look cute :) lucky you were born with talent :)

feltralicious said...

alah comelnyaaaaaaaaaa, aku sukaaaaaa

euphoria said...

haha! sometimes I almost pray it was just images to carve and no blog address .. The first one cantik.

Dyah said...

thanks mango for this entry...i love it so much...

mangosteenskin said...

Faisal,
TQ. Syukur pada Allah.

Feltralicious,
Eeeee....TQ.

Euphy,
terima kasih.

Dyah,
Oh my, the VIP comment here! Thanks so much for your support Dyah. Semoga berbahagia ke anak cucu.

kayau said...

Melan, ko mmg sangat creative lah :P..

edi said...

mango, cupcakes tu sgt comel!

fadhlihamdan said...

cantik.menarik.klasik!

mangosteenskin said...

kayau@juvi,
hehehe. janganlah begitu juvi....kembang saya. hehe.

kak edi,
haa, tu dari kacamata pembuat cupcake tu....precious!

fadhli,
TQ TQ. Best la ko conteng-conteng!

jaja said...

gambar yg kt ats skali tu unik..mcm billboard kt tepi highway! ;)

mangosteenskin said...

Jaja,
haaa...mmg itulah idea sebenar dlm kepala masa mango ambik gambar ni. :) glad someone notice it!

jaja said...

haha..ye ker? tetiba terbayang billboard yg byk2 kt highway g klia..mcm tu la style billboard dier..tggi2..