Monday, 7 June 2010

Handcarved Stamp; Eppi & Eppa



Lagi stamp orang kahwin. Saya harap Aifa dan bakal suaminya suka!

Setiap kali saya mengerjakan sesuatu design, saya amat mengambil berat tentang detail sesuatu stamp. Kalau boleh, ianya bukan setakat perlu nampak cantik, tapi signifikan kepada sesuatu yang membawa makna.

Contohnya, dalam stamp ini, saya sengaja letak 7 biji "love". Saya tak tahulah logiknya, tapi ramai orang kata 7 itu nombor yang baik kan?

:)

17 comments:

CAHAYA said...

Maybe kot. Tak berapa pasti tentang ilmu nombor ni. Tapi seven is a great number.

Cantiklah stamp!

edi said...

hmm... 8 pun nombor yg baik, kata orang. no4 fav saya, walaupun org kata no4 tak elok, tp no4 selalu mendatangkan tuah utk saya. jadi, x cayelah nombor2 nie.. hehehehe... tapi 13 mmg nombor menakutkan..

burung tu sangat graceful.. cantik!

PurPLe LaDy AiFA said...

Seriously i love it dear! Thank you very much taw. Suka sangat, the cakes, the ribbon and the pair of dove yang i memang nak tue.. OMG. You're such a gift! =)

I'll copy this photo ek. Nak letak dalam blog nanti. Hehe.

Azlina Abdul said...

Oh my! I love this stamp too! The cake is so cute...and the doves too!! Great job Mango!

Ummi-Izah said...

cantik mai...gud job..keep it up..

ash said...

hi!
wud like to have u make stamps for me :)
u r very creative n artistic!

how do i go bout ordering d stamps? do let me knw ok?

Mrs NarchotiQue said...

nice nye..hehe

mangosteenskin said...

cahaya,
kan? ramai orang suka nombor 7. :) TQ.

kak edi,
Thanks. Lucky tak lucky itu semua subjektif, Allah yang tentukan kan? Tapi kalau untuk suka2, my lucky and fav numbers are 2 & 8. Hm, kenapa ya 13 menakutkan?

Aifa,
TQ. Mango tak boleh rasa lega lagi, selagi stamp ni tak sampai ke tangan Aifa, dan Aifa belum bg testimony suka@tidak stamp ni, Mango tetap rasa nervous. Boleh, nak guna gambar ni letak kat blog.

Lin,
The cake is my design, tp dove tu mango perlukan reference. Tak dapat nak imagine2. Know what, I am very strict to myself, selagi a design doesn't come from me 100%, selalu rasa tak puashati. Apa2pun TQ!

Ummi,
terima kasih :)

Ash,
TQ, nanti email mango k? mangosteenskin@yahoo.com.

Mrs Narchoque,
Thanks...hehe.

Nurain said...

bilalah agaknya I'll be getting mine... valid lagi tak?? hi..hi just asking..

~miss-lala-comot~ said...

hai, mangosteen!

boleh u bagi quotation tak utk this kind of stamp?

mscloudy26@gmail.com

thx, dear!

seweng said...

elo babe!!!! :D

FAWA said...

saya suka 7..sbb lahir dlm bln 7 tahun 77 cuma bukan hari ke tujuh...hi hi...
punya anak 7 org? ohhhh...tidak kot hi hi

Incik RestNrilekS said...

Salam manggo. Lama Tak singgah sini.

7 itu satu nombor yang baik. Hehe

7 hari dalam seminggu

7 warna bumi

7 deadly sins

7 colors of rainbow.. hehe

by the way, seperti biasa, ukiran pemadam itu tetap maintain SYIOKKKK!!

mangosteenskin said...

nurain,
aduh....sedihnya lah mango bila teringat nurain. Asyik tertangguh saja giveaway tu, tapi jangan risau. Mango tetap ingat hutang mango pada nurain tu.

ms~lala~comot,
please email mango k, mangosteenskin@yahoo.com. sorry for the inconvenience.

seweng,
ello! lama x nampak d sini kan!

Fawa,
anak 7 orang pun ok gak. hehe.

Rizal,
tulah...tu pasal mango buat 7 ketul of love. hehe.

Izyan Nadiah said...

cantiknye..!! :)

noirjewelry said...

mel...nanti stamp aku tu...mo ada no 10.10.10 kan?..FYI on time nikah (08/10) tu..ngam2 our 11th anniversary..info ja..designnya aku serahkan 100% on u k...yg penting lawa..huhuhu

Shima Hasan said...

Masih buat lagi tak stamp ni?