Wednesday, 2 June 2010

Sepetang di dalam Kesesakan Lalulintas


Tanjung Lipat

Pemandangan jeti di Jesselton Point (sebelum ni dikenali sebagai Sabah Port).

Dari Kota Kinabalu, kalau anda mahu ke 1Borneo, Masjid Bandaraya, Rumah Persekutuan, Universiti Malaysia Sabah, Anjung Senja atau Alamesra, anda pasti akan lalu tempat-tempat ini kerana anda akan memandu di sepanjang pesisir pantai.

Kalau lalu di sini dalam jam 5-6 petang pada hari bekerja, biasanya akan terperangkap dalam kesesakan lalulintas. Tapi kalau dihidangkan dengan pemandangan seperti ini, rasa macam berbaloi juga kan?

Macam sayalah, sempat lagi berhenti di tepi jalan semata-mata untuk ambil gambar. :)

p/s: Tapi tak berani turun dari kereta. Turunkan cermin sikit, dan snap2 dari tempat duduk.

8 comments:

a.niza said...

very nice scenic view...tak la tensen klu jammed!

Anaililron said...

Fuyooh.. cantiknya gambar2 ni.. Sampai x bulih resist mo comment untuk puji hasil fotografi ko ni... good job my fren! Nicely done .

Faisal Admar said...

cun lah mango! suka sangat! :)
yang senja tu paling cun.

MisFyd said...

Wow! The view are soo spectacular! That is one of the reason I love Malaysia!
Ada byk tempat mcm paradise...no need to go out to Malaysia to find one =)

mangosteenskin said...

a.niza,
Haah...rasa macam tenang je tengok pemandangan. Hehe.

Anaililron,
Fuh, berkulut lidah aku mo sebut nama ko ni. Hehe. Well, I'm suprised tiba2 ko sudi keluar dari lubang persembunyian ko. Hehe. TQ TQ.

Faisal,
Me too! Mmg terasa damai waktu tgk sunset tu. TQ Faisal!

MisFyd,
Agree! That's exactly what I had in mind masa tangkap gambar ni. Best negara kita ni kan, lengkap semua. Ada gunung, laut, sungai, etc. Ada negara yang langsung tak ada pantai, rakyat dia nak tengok pantai kena pegi bercuti di luar negara. Kita beruntung!

Azlina Abdul said...

Love these photos! So beautiful!!! Gosh...bila la dapat nak pegi travel ke Sabah....huhuhu.....wanna be at those places you took photos off!!!

mangosteenskin said...

Lin,
u MUST let me know if u come to Sabah! :)

kayau said...

melan, gambar yang sangat cantik..x sangka pula di tempat yg sy biasa..