Thursday, 23 September 2010

Vietnam Pop-up Cards and Quills


I took these photos
at the night market and souvenir shop
in Hanoi.

I hope they
will inspire you
to try something new today!

Happy Crafting!

7 comments:

Noor Azlina Abdul Samad K. said...

Thank you so much Mango for sharing these photos! So beautiful! The pop ups are stunning! I also love that they made quilled mangosteen! heehhe! Cute!

mangosteenskin said...

banyak juga design yg menarik lin, tapi masa tu mango tak dapat nak tangkap gambar semua. my hubby jalan cepat sangat. macam-macam benda diorang buat menggunakan teknik quill ni. yang menarik perhatian mango adalah trinket boxes yang dibuat daripada quilling.

Miyyah said...

mango, cantiknya! dulu masa saya pegi ho chi minh pun jumpa juga quilling cards, tapi tak banyak & tak variety macam ni. ni harus pegi hanoi ni hehe! sayang dulu tak tau kenapa tak beli, dah tu sampai sekarang menyesal. :(

mangosteenskin said...

miyyah,
mango pun tak beli apa2! Pun rasa kesal juga. I thought of you n lin while seeing these cards you know!

Soulie said...

lawanyer popap cards and the quill! dorang jual mahal tak?

mangosteenskin said...

Soulie,
Pop-up card tu dalam RM4 satu. Yang magnet manggis tu dalam RM8-10. Yang quill butterfly dan owl tu sebenarnya bukan card, tapi artwork saiz lebih kurang 5x7inci, yang kita boleh frame. Harga dalam 20-30 rasanya. Nice kan? Tapi mango tak beli, cuma ambil gambar. Manatahu kita boleh jadikan inspirasi kan...buat sendiri. hehehehe.

shelbybaby said...

hey babe!! i found them online months before when i was searching for the perfect parisian wedding invitation for myself (note eiffel tower / notre dame) but their moq was 5000 and it cost us$2 per card which was like whoah...! nice that you got them photographed so well :)