Thursday, 25 November 2010

Handcarved Stamps




My recently completed tasks,
:) as penoreh getah.
Haha.

Below is the artwork produced by Jujue's cousin for her wedding.
I use it as reference to make their wedding stamp.
The illustration is a brilliant idea!

My husband was sitting infront of me
and he thought I was carving... Australia?
:)


13 comments:

Aneesah said...

Super LIKE yg Hani&Shahrul tu, and the cloud one. Because style of the artwork itself very cute and cantik. ^__^

As Ahmad said...

wah packaging nye pun sangatlah sweet dan menarik! :D

mangosteenskin said...

Aneesah,
TQ...i agree with you. The original idea for Hani & Shahrul stamp came from my previous customer, Nizam & Zana. Simple dan kemas. Dan lukisan awan tu memang menarik. Hari tu tak sabar2 mango nak ukir nak tengok rupa dia dalam bentuk stamp.

As,
TQ...Hihi I was hoping tak ada orang akan highlight pasal packaging tu sebab I still don't have a standard packaging. Baru-baru ni saja ada kotak, tu pun berbagai rupa dan warna ~ bergantung kepada kotak apa yg mango jumpa. I'm still working on improvements, and packaging is one of it.

Byzura Mj (By) said...

i ada email u tanya price... u dapat tak?

MisFyd said...

Nice packaging!
I'm looking for a standard packing for my stuff too...
now I make my own boxes using recycle carton boxes which take a bit more time & wrap it with nice wrapping paper...

As usual the work of Mango the 'penoreh getah' are absolutely stunning!

Edi said...

LOVEEEEE the packing!! and the clouds tu CANTIK sgt!! brilliant work mango!

mangosteenskin said...

By,
Mango dah reply :) TQ.

Fid,
Actually I love something like Furoshiki. Or something like the herbs wrapping from Chinese Medicine store. That's why my previous customers received their stamps wrapped in paper tied up with some small rope only. Rasanya pernah juga ikat guna getah sayur...hahaha. I love it, simple.

kak Edi,
Thank you. Tentang stamp cloud tu, adakah design stampnya yang cantik atau kerana mountingnya diwarnakan? Hehe, ada sebab kenapa diwarnakan tu. Sebab kayu dia tak berapa cantik, so I must do something to balance the look. :)

Serikandi Boutique said...

cantekknyer la hai!!

Miss Mya said...

Hi,

I love your work very much.

Sangat kurang Malaysian yang hasilkan stamp customised macam ni compared to negara-negara luar.

mangosteenskin said...

Serikandi Boutique,
Thank You Very Much! :)

Miss Mya,
Thank you Very very very much :). Masa mango mula2 buat stamp ni belum ada lagi stamp carver di Malaysia yang buat personalized stamp, seperti buat design untuk logo, business stamp dan sebagainya. Dari overseas ada juga yang buat personalized handcarved stamp tapi tak ramai. Paling ramai yang buat stamp kartun2 dan deocrative stamp untuk dijual. Hehe, mango push sikit supaya masuk bakul. Hehehehe.

asma HazeLnut said...

cantikkk...nanti nak tempah bile sampai turn saye,..

nabiela ahmad said...

cik manggo lawa lahhh hasil tangan andaaaaaaaa

Yanablogger said...

sy trjmp handcarved stamps ni dlm blog my friend..cantekk...sy berminat sgt..nk gune utk wedding bulan 11 ni..mcm mne nk tempah stamps ea...